status terkini maiza


salam semua...
blog ini berkisah tentang kehidupan harian dan perjalanan hidup maiza,terima kasih kerana singgah disini dan membaca dengan penuh sabar ,maklum la bahasa suka hati aje hehe.
sila tinggalkan komen supaya maiza bole membalas kunjungan anda :)

geng maiza..

Wednesday, 9 March 2011

AMARAN: 18SX, BEBUDAK JANGAN BACA! (x kesah la, tapi nanti jangan salahkan kami pula)

  saja nak share ni jom layan...
agak2 korang apa dia nak buat ek..

Ya! hahaha ya merujuk kepada tajuk dan highlight di atas, kami yang sudah ada pengalaman yang cukup superb nak kongsikan kepada anda tentang tips untuk mereka yang akan "pertama kali melakukan"nya... so! kepada mereka yang "dah melakukannya" takyah la sesibuk baca tapi kalau nak kongsi atau tambah tips boleh je, hehehe... Zass!:

1. Berbaringlah dengan tenang, meskipun anda pasti akan merasa tegang atau gemnentari..

2. Dia akan mendekat dan menanyakan apakah anda takut. Kalau dia bertanya demikian, gelengkanlah kepala anda dengan penuh keberanian.

3. Lalu dia akan mulai memasukkan ‘perkakas’-nya. Mungkin suhu badan anda akan meningkat. Tapi tenang saja, dia akan melakukannya dengan gentle..

4. Dia akan memandang mata anda dalam-dalam, dan meminta anda untuk percaya padanya. Jangan khawatir, dia sudah punya banyak pengalaman dalam hal ini.

5. Senyumnya yang menawan akan membuat anda sedikit rileks, dan dia akan meminta anda untuk membuka lebih lebar agar dia dapat masuk dengan mudah. Saat ini mungkin anda akan memintanya agar melakukan apa yang ingin dia lakukan dengan cepat. Tapi dia tidak mau terburu-buru. Dia tidak ingin anda kesakitan.

6. Dia juga akan menanyakan kalau-kalau anda merasa sakit. Meskipun berlinangan air mata, tetaplah gelengkan kepala anda, dan minta dia untuk meneruskannya. Pada momen ini mungkin anda juga akan merasa sedikit mati rasa.

7. Setelah beberapa saat, anda akan merasakan suatu kelegaan yang luar biasa, dan dia akan menarik ‘perkakas’-nya keluar. Dia akan tersenyum hangat, dan memuji betapa hebatnya anda.

8. Tersenyumlah, kerana bagaimanapun, ini adalah pengalaman pertama anda


SEKIAN TERIMA KASIH, ITULAH TIPS UNTUK CABUT GIGI PERTAMA KALI!!!
 korang ingat dia nak buat apa td??? haha
jangan marah aa..
~maiza~
 klik sini untuk daftar
klik saya~ klik saya~

No comments: