status terkini maiza


salam semua...
blog ini berkisah tentang kehidupan harian dan perjalanan hidup maiza,terima kasih kerana singgah disini dan membaca dengan penuh sabar ,maklum la bahasa suka hati aje hehe.
sila tinggalkan komen supaya maiza bole membalas kunjungan anda :)

geng maiza..

Thursday, 17 March 2011

BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL

nak join klik  sini
 hi..
hari ni nak join lagi la segmen abg ben ni..
memang panas 
segmen kali ni..
sepanas meggi kari hehe..
 soalan2 nya.. 
 
Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya?  
mesti la pernah jatuh cinta..
zaman remaja dulu,namanya cinta munyet monyet hehe..
yg betul2 punya ialah bersama 
en asben skang la
yg membuat maiza jatuh cinta plak ialah keperibadiannya la..
dia x macam lelaki lain,1time tgk dia dah jatuh cinta oo, kira cinta pandang pertama la ni 
 kami sama2 jatuh cinta tau..
klu tgk fizikal dia xde la ensem sangat pun bole la..
sedap mata memandang,  yg suka tu tang part tangan dia lebih kurang cam abg ben la hehe.. 
mantop ,macam org yg suka angkat berat tu la..
tu dulu la hehe..skang ni dah besar tang perut sikit hehe..
tp tetap menawan hati ku tau..
 
Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?
 
maiza xde la nak memilih sangat tp nak la yg sedap mata memandang kan,,
yela maiza kan bukan nya x lawa,lawa gak pe hehe..
mesti la nak yg sihat ,sempurna dan yg bole jaga kita dan keluarga,,sapa setuju??

Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?
 
tangan dia n mukanya yg sejuk mata memandang tu la yg buat maiza tertarik hehe,,
 
Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ? 
 
setuju 100%
nak tau kenapa..tgk maiza n suami suda la,,kami ni sama2 naik,,
mana x nya..dua2 antu makan hehe
abg ben pun sama gak hehe..dulu kurus ..sekarang ni dah mantop,,tau la nak nak jadi body builder kan,
jangan sumpah maiza jadi katak sudah..
jangan marah ye..gurau je..
 
Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda ..
 
  50% - 50% 
setuju dan x setuju..
x semua org cantik n kacak akan buat camtu,,maiza pernah tgk tau 
ada pasangan tu suami dia punya la ensem,tp wife dia 'ala-ala' je..
so xleh  la kata semua perempuan cantik n lelaki kacak camtu ye..
kadang2 lelaki yg muka hampeh pun kaki pompuan camne tu??,
yg pompuan lak dah la muka x lawa kebas gak suami org ..
apa nak di kata..yg penting HATI 

Beri contoh LELAKI IDAMAN ( bagi perempuan ) dan PEREMPUAN IDAMAN ( bagi lelaki ) ... Sila jelaskan pilihan anda .. kenapa anda pilih 'si dia '  ..
 
 pada maiza yg penting sekali dalam mencari pasangan ialah sifat tanggungjawap dan 
peribadi yg baik yg pasti akan jadi pilihan setiap org didunia ni,selain muka hensem,lawa,dan
berduit..
macamtu la yg menjadi idaman setiap insan ye x??
 bukan mata duitan k bila berbicara pasal duit ni..
dulu2 bole la bg pepatah 
sedangkan ulat dalam batu pun bole hidup..
tu ulat,klu manusia kan nak kena makan,pakai baju,rumah,kereta dan macam2 lagi la,,
sekarang ni nak dating pun nak kena duit 
betul x?? hehe..
dan alhamdulillah maiza dapat la serba sedikit yg maiza impikan tu hehe..
baik atau buruk yg penting dah kawin 10 tahun ma..
sayang abang..muah..

Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ?
 
soalan ni memang soalan maut la..nak jawap camne ye..emm..
yg x puas ati tu tang perut je kot ,,yg lain masih 'baik punya..'
 
Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ?
 ni lagi panas ni..
 memang x puas hati la skang ni..
sapa yg puas hati..xde sapa pun yg pernah puas dengan anugerah ALLAH  ni
 
Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ? 
maiza rasa perlu gak sebab nanti suami cari yg lagi lawa lak camne
sapa yg salah,biasanya org yg dah bercerai ni klu tgk perempuan la kan
mesti nak bergaya habis-habisan  konon nak tunjuk kat bekas suami la kan yg dia lah lawa,rugi la sebab tinggalkan dia dulu,tp dia x ingat masa dia bersuami dulu dia xde lak nak melawa ke,nak berhias ke,badan pun dah berlemak sana -sini..hehe..maiza xde ye..maiza menten je..tetap melawa hehe
yg lelaki pun sama gak,masa beristeri tu dah tau la dia tu beristeri tp cuba gak la berhias untuk isteri,asik isteri je nak berhias untuk suami kan,yg si suami plak asik la pakai t-shirt ,kain pelekat..abih2 pun pakai seluar boxer tu..tau la konon2 seksi kot depan isteri kan hehe..tp memang seksi pun..hehe...18sx ni..
 
Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? heheh..
memang bayk produk kurus skang ni,,nak sebut semua byk gila la,,tp yg maiza pernah makan ialah sendayu tinggi,2b model dan yg terbaru ialah first grade..nak kata mujarab atau tidak ,maiza rasa mujarab gak la sebab maiza dah minum 2b model tu selama 3 bulan dan dalam masa tu maiza turun 8kg..ok x nak tgk maiza masa gemok dulu bole tgk kat enrty lama maiza ye..
 
 tu je..letih la jawap soalan gila kentang abg ben ni hehe..
terima kasih ..nak join sila buat sekarang jugak sebab tutup tengah malam ni hehe..
  tata..salam 
~maiza~
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2 comments:

Lizzie Yasmin said...

fizikal tak penting.. fizikal boleh berubah... tapi hati tak???

dunia maiza said...

betul tu..tp kadang2 hati pun boleh berubah klu ada yg buat sesuatu yg buat hati berubah betul x?