status terkini maiza


salam semua...
blog ini berkisah tentang kehidupan harian dan perjalanan hidup maiza,terima kasih kerana singgah disini dan membaca dengan penuh sabar ,maklum la bahasa suka hati aje hehe.
sila tinggalkan komen supaya maiza bole membalas kunjungan anda :)

geng maiza..

Saturday, 5 March 2011

jom buat sendiri.. penyangkut tudung/shawl

salam semua..
maiza suka sangat penyangkut tudung tu tp bila nak beli je
dah abis..
klau x abis pun maiza yg x beli 
haha...
meh sini maiza nak tunjuk 
cara-cara untuk buat penyangkut tudung tu..
jom layan..


ha ni la contoh penyangkut tudung tu bg yg x pernah tgk ye..
hehe
ok kita mulakan  
guna penyangkut besi ye.klau guna yg plastik x tahan lak nanti


nanti jadi camni la ye lepas dah luruskan guna playar 

 ambil kotak dan lukis guna apa ntah nama benda ni maiza pun 
xtau..guna penutup bekas bulat pun bole je..


 dah siap lukis tu potong camni guna pisau senang...


 lepas tu balut je ngan kain ke,reben ke atau apa2 je la yg korang suka
nak guna tali rapia pun bole je..
 asal bahagia
 

 buat la berapa byk pun korang nak ye..


ikat guna reben kecil,ikat kuat2 ye..


bila dah ikat semua jadi la camni...


hanger ni pun bole la gulung gak nga reben kalu nak cantik la,,kemas sikit kan



tadaa..
dah siap
pasni bole la nak gantung tudung awning ke..nak gantung shawl ke
jangan gantung diri sudah ye..
please try this at home..

salam 
~maiza~

14 comments:

zOeY zAu YaH said...

kak..NAK BUAT! tenkiu2...dh lama nk beli tp kt kulim ni cekik drh punya depa jual haha

dunia maiza said...

haha..cekik je depa balik dik..buat sendiri je..kklu xde kotak guna dawai pun bole gak..guna je apa yg ada hehe

Enchaoz said...

terbaik lah!! boleh wat yg customize nyer..

Quzie Fathihah said...

thanx kongsi...nnt nak buat la

Syeeda Sobbihi said...

so creative!!! nice.. nnt, boleh la nk cuba.

Ashikin said...

wah,,nak cuba nnti,,mekasih ye kak :)

dunia maiza said...

hehe..ok jer..tq..nanti ada yg lagi best akak kongsi lagi..just follow je akak k

qischa said...

terrrrrrbaaaikkkkk la dikkkkk.....

qieranna said...

kreatif giler...best2...

maiza love said...

hehe..tq

Nu'nu Safia said...

akak, saya share ye... thanks tau pasal tutorial ni...suke sangat.. =)

http://sweetlovelysafia.blogspot.com/2011/07/air-tangan-sendiri-lagi-puas.html

✿Cik aYusE✿ said...

sgt simple.. tq =)

maiza love said...

maiza dapat cara baru yg lagi baik punya,,xyah guna kotak,just guna gelang plastik n buat cara yg sama cuma tukar kotak ngan gelang aje,,jom try jugak

Biey said...

jimat buat sendiri...