status terkini maiza


salam semua...
blog ini berkisah tentang kehidupan harian dan perjalanan hidup maiza,terima kasih kerana singgah disini dan membaca dengan penuh sabar ,maklum la bahasa suka hati aje hehe.
sila tinggalkan komen supaya maiza bole membalas kunjungan anda :)

geng maiza..

Monday, 3 October 2011

shah alam n go kart

 Assalamualaikum..
dah lama maiza ngan suami x jalan2 tau terasa diri ini dah x disayangi hehe
amboi..
mengada-ngada kan biasa la suami keja je
sibuk mencari nafkah untuk  anak n isteri kan
maklum la anak kan ramai
hehe

hari minggu tu  kami lepak  kat shah alam
mula2 main skooter budak2 ni
pastu dah penat p main go kart lak
kat stadium shah alam tu tp maiza x main pun
suami ngan anak2 je selama ni cuma dok tgk je
xde lak nak singgah main
sebenarnya x tau bole sewa pun..ingatkan 
persendirian punya
rupanya bole sewa la 
haha

rm50 10 minit
tp tu untuk yg 2 org la
kalau 1 orang je cuma rm35 je
tp kena bg deposit rm50 klu xde eksiden duit tu dia bg balik
best la kot naik ek,,maiza x naik sebab sakit perut,,suami kata best
tp lain kali dia nak naik sorang dia jek
hampeh  tol lah hehe..
suka ati la bang asal bahagia kan..
jom tgk gambar2 yg maiza amik nak
meh ler
-
-
-

  part 1
taman skatepark shah alam.
( xtau nama sebenarnya,,main hentam je bagi ni hehe )

                                                   
 nangis lak alif ni..sudah jatuh 


mama pujuk tipu hehe...nasib alif dah x nangis

 gambar alif jatuh lagi hehe..abg dia bole tgk je ..apa la



Adam ngan pose rm2 hehe


alif dah penat nak lepak jab la mama..

Adam main skooter x hinggat la,,abih jahanam kasut raya ko la,,di seret je..haish ..xpe ye nak..
nanti minta abah belikan kasut besi yek..



Adam buat muka sebab abahnya gelakkan dia haha..


Alif tengah gelakkan kasut Adam yg dah koyak  hehe
comelnya anak sapa la ni hehe

  
Alif turun gaung ke tu 

 Adam test skill sebab baru pandai naik skooter 2 roda ni..laju dia main 
rasanya dia ni kidal la..kayuh pun kaki kiri ye..

kita minum dulu
-
-
-
part 2
                                                                      di stadium shah alam

 bergambar dulu ye pak zaki??


tengah berangan nak bawak 200km sejam hehe

kalau nak belok kanan buat camni tau..tu la kot azim ajar adik2 dia 
  abahnya tanya sapa nak naik dulu..akmal hazim kata azim la dulu anak no 1 haha
macam2 la


giliran Adam lak naik hehe

ni namanya pose manja hehe

macam2 la alif ni


gaya menggoda  la nih
sapa la ko nak kiss ni alif..
kesian mama tau ramai lak yg berkenan nt hehe..pening kepala nak pilih menantu da..


mama ensem x alif pakai topi kaler merah ang ang ni mama haha :P

giliran alif plak
Alif tu sempat lagi nak bergambar tu..

Adam manyak syiok la hehe

si Adam ni suka sangat buat pose camni
ni pose rm3 hehe


macam biasa la nak amik gak lagi gambar bersama asben tercinta ni ^__^

Alif haziq dah ngantuk ler tu..dah penat naik go kart tu kot hehe..
maklum la dari pagi merayap

ni la tokey go kart kat stadium shah alam tu,,sangat baik ,,pandai layan pelanggan..dia bg 6 kali pusing taumaklum la nak bawak 3 org budak kan hehe..
terima kasih sudi baca enrty ni

5 comments:

zOeY zAu YaH said...

amoih sakan beraktiviti hihi

maiza love said...

zoey;- hehe...cam biasa la tu pun dah lama x merayau tau..nai baru dapat bersukaria nih

zOeY zAu YaH said...

hehe bgus2...

Pia said...

"mai rajin pergi beriadah kat shah alam kan..akk sejak pindah sini dah jarang pegi sana..tp dulu2 tu pun selalu pegi tmn tasik jer.."

maiza love said...

kak pia;-
ye ke kak..dulu akak dok kat mana?
mai memang selalu pegi sana,,mana ada tempat lepak yg best mesti nak pegi,,x kira dekat atau jauh hehe..