status terkini maiza


salam semua...
blog ini berkisah tentang kehidupan harian dan perjalanan hidup maiza,terima kasih kerana singgah disini dan membaca dengan penuh sabar ,maklum la bahasa suka hati aje hehe.
sila tinggalkan komen supaya maiza bole membalas kunjungan anda :)

geng maiza..

Monday, 28 February 2011

MAKAN KAT RESTORAN IKAN BAKAR PANTAI JERAM..SEDAP DAN MURAH GILA BEB..

hari ahad tu maiza p umah ayah maiza kat kapar..
seronoknya dah lama xp umah abah..
dapat la lepak walaupun sekejap je
maklum la org dah ada keluarga sendiri kan..makanya 
jarang-jarang dapat lepak umah mak dan ayah
ekceli mak ayah maiza dah lama berpisah..
sorang disini
sorang disana
hehe..
xpe la kan dah xde jodoh  
yang pasti mereka dah bahagia dengan 
pasangan masing-masing 
hehe...
dan yang paling penting 
mak dan bapa tiriku baik2 belaka...
hehe..

k la..sebenarnya nak cita lain ni dah tercerita lain plak..
so kita balik kepada tajuk asal ye
makan kat restoren ikan bakar kat pantai jeram 
uii..
memang best la makan kat situ..tempat selesa makan pun best 
yg penting sekali servis pun mantap beb.
maiza p ngan adik maiza mohd amin dan makwenya..
cik raihanna
mr amin and miss Hana..apa2 pun tq belanja akak malam tu kenyang nya..

bersama dua askar maiza yg setia menemani maiza
walau dimana maiza berada
anakanda..
adam haikal dan alif haziq
adam haikal..nape ye..muka org x dapat makan kerang haha..

akmal hazim ngan bapa dia 
main layang-layang hehe...
xpe ye sayng mama nanti kita p mama 
bawa sekali ye..hehe

dah lama adik maiza ajak p makan kat situ..
so hari tu memang ada can la kan sebab 
dah jalan p umah abah pastu terus je la ke 
pantai jeram kan
so dapat p melawat n p makan-makan hehe

meh kita tengok gambar 

mari-mari pilih ikan hehe..  pastu pilih la nak masak apa ye..
udang saiz apa ntah ni xxl kot..besar oo..tp malam tu kami x makan udang kami makan ikan, ketam n sotong jew
muka tengah lapar tunggu makanan hehe..

amin muka sengal hehe..ana senyum kambing haha..
saja nak amik gambo tp sengal la amin buat camtu hehe..nak je lempang..sabo je la
menu utama hari tu ikan siakap tiga rasa  sedapnya..licin tau tinggal tulang je

banyak x lauk kami order hehe..makan 3 org je ni..anak2 mana la makan sangat..
malam tu kami order 
ikan siakap masak 3 rasa
 sotong goreng tepung
tomyam campur
kangkung goreng belacan
ketam masak cili
kerang bakar
otak-otak
satay ayam 10 cucuk
air milo
karot susu
jus tembikai
dan 
fresh oren...
ha semua tu 
cuma 
rm80 je
amacam murah x hehe
jom makan kat sana..
alamatnya

restoran ikan bakar pantai jeram
btu 19 jalan pantai jeram
45800 jeram selangor
  012 2362467/03 32646102 

nak senang lagi korang google maps je la..kalu korang ada gps lagi bagus
hehe
jom layan..

dah penat ni jab g nak sembahyang magrib plak
dah la nak mengomel pun ada batasnya hehe
jom kita menunaikan ibadah kita..
assalamualaikum..
~maiza~

5 comments:

dunia maiza said...

nanti nak p lagi hehehe..jom makan-makan

restoran ikan bakar pantai jeram said...

Terima kasih maiza krn memilih rest. kami sbg destinasi makan2 anda....call me faridah 0123878375

yuliang11 said...

ikan bakar jeram memang sedap!!

Anonymous said...

What's Happening i'm new to this, I stumbled upon this I've discovered It positively helpful and it has helped me out loads. I'm hoping to give a contribution
& assist other users like its aided me. Good job.
Also visit my web site :: diet plans for women to lose weight

Anonymous said...

This paragraph provides clear idea designed for the new visitors of blogging, that really how
to do blogging and site-building.

Feel free to visit my blog post ... easy diets that work