status terkini maiza


salam semua...
blog ini berkisah tentang kehidupan harian dan perjalanan hidup maiza,terima kasih kerana singgah disini dan membaca dengan penuh sabar ,maklum la bahasa suka hati aje hehe.
sila tinggalkan komen supaya maiza bole membalas kunjungan anda :)

geng maiza..

Tuesday, 1 March 2011

aktiviti maiza hari ni..jom layan..

salam semua..
hari ni maiza byk aktiviti..
mula-mula p bayar bil ngan sewa umah
pastu 
p tutup beruk band tu hehe..
ye la dah pakai streamyx so kutuk2 r
broad band tu haha

dulu kau la pujaaan hati..
peneman dikala sepi hehe
skang kutuk2 lak
bukan apa...

tempat maiza pindah ni line celcom
broadband kurang baik la..
so apply la 
streamyx..
lebih kurang je bayar
maiza amik pakej rm98 broadband tu
masa mula2 apply dulu celcom agent tu kata
bole je pakai xde limit
sekali dah pakai dia bg mesej dah overlimit la plak
mana la x geram 
ni macam kes tipah tertipu la ni hehe..
teruknya kalu camni la muka maiza time marah haha..lari yuk..takut..

dah la maiza suka layan youtube..bila dah overlimit selalu je terputus line..
pastu tenet jadi lembab gila..nak loading gambar pun hampeh..
punya la lama,rasa cam nak telan je komputer hehe
tp korang boleh bayangkan x 
maiza tgh makan komputer ni haha..
x terlayan la...
kah kah kah..

lepas tutup broadband tu maiza pun p la merayau kat 
jusco bukit raja tu
walaupun dah ada jusco kat bukit tinggi
tp maiza tetap suka p jusco kat situ
kat situ la tempat maiza 
selalu dating ngan suami maiza dulu 
haha..
kami berdua ni hantu wayang tau..
setiap rabu je 
mesti pegi..
bukan apa nak murah kan
kan hari rabu TGV bg rm6 satu tiket 

hehe..so layan wayang la..
tp sekarang dah xde la
sebab dah ada anak 3 orang tu..
baik tgk wayang kat umah je..
kat tenet ni macam2 movie leh tgk
sehari bole layan 3/4 movie...
hehe free la 
tp xleh kira free la kot sebab tenet kena bayar gak kan 
maiza amik pakej streamyx 
rm110 jek
ok la tu...kalu x ok nanti kita 
upgrade ngan TM k..
ngeh ngeh ngeh...
(ketawa sambil berfikir betul ke apa aku bebel ni )
ha..nak citer sikit ni..kat jusco td maiza beli la iron board tu..
rm27.90
ok ke??
murah ke mahal bg korang
kalu pada maiza 
mahal la hehe
abg kata nak murah buat sendiri la 
hehe..
bole je nak buat tp abg kena la potong kayu..yg lain maiza bole setttle ..
cam x caya je kan..
tp masa dah balik td maiza terfikir gak 
bole je kalu buat sendiri..
rajin ngan malas je 
jadi penentu...
masa kat jusco td maiza p makan KFC
saja nak melantak KFC hehe
sedapnya..jom makan lagi..
maiza makan yg ni je..ngan air milo xde ais hehe..

masa kat situ  budak2 yg keja kfc tu gaduh plak
sebab nya maiza minta isi sos kat dalam bekas tu
ye la dah abis..
mesti la kena minta kan
so bila maiza dah minta budak tu marah2 kat member dia sebab tu bukan keja dia
la...
kalu dah keja tu sama2 la buat ye x
jangan la nak berkira..
yang jadi pengurus pun bongok..x reti nak sound ke apa ke
biar je diorang gaduh..
pastu yg maiza bengkek lagi..
budak yg marah2 tu bole silap isi sos da
ada ke dia isi sos tomato..pastu letak kat bekas sos cili lak tu
sabar je la kan...
nasib la maiza ni penyabar hehe..
sabar ke..bole la..:p
lepas makan kfc dok tgk2 kat kaunter ada org dok amik
sesuatu..
rupa2nya amik kad kfc
hari selasa kalu makan snack plate bole dapat 25% la
hehe
makan selalu la ye..tp hari selasa je ada off 25% hari lain kumpul point jek..hehe

bole la makan selalu ni..
mana la x gemok..makan je hehe
apa lagi maiza pun apply la 2 kad ye la 
free je so minta lebih la..
satu untuk maiza satu lagi untuk en suami hehe..
kalu korang nak p la KFC sementara masih ada stok ni hehe

k la..maiza mau titon suda..

assalamualaikum...
luv u
~maiza~

2 comments:

dunia maiza said...

suka makan kfc..tp lepas makan mesti nyesal hehe.ye la jahanam diet maiza tau hehe..

aizamia3 said...

singgah dari blog http://www.fariszaz.com/2011/04/entry-terbaik-follower-fariszazcom-pada.html

dok layan bw jumpa pulak entry bulan 3.. alahai.. terlupa sudah.. hikhikhik..