status terkini maiza


salam semua...
blog ini berkisah tentang kehidupan harian dan perjalanan hidup maiza,terima kasih kerana singgah disini dan membaca dengan penuh sabar ,maklum la bahasa suka hati aje hehe.
sila tinggalkan komen supaya maiza bole membalas kunjungan anda :)

geng maiza..

Tuesday, 8 March 2011

JELAJAH BLOG KATEGORI IBU

assalamualaikum...
hari ni tgh dok godek kat dashboard tu jumpa enrty ni

sebelum tu maiza 
nak kenalkan diri dulu ye..
maiza adalah seorang ibu kepada 3 orang putera
Akmal hazim
Adam haikal
Alif haziq
tu je la putera maiza
raja yang bertahta di hati 
maiza ialah suzaki. 
maiza seorang yg simple,happy go lucky,suka masak,makan,mekap (walau x pandai sangat mekap)
shopping, merayau bersama keluarga dan berblogging(terbaru ni)

kenangan manis sewaktu bergelar ibu
ialah  semasa maiza melahirkan bayi maiza waktu tu tgh berdentam-dentum bunyi mercun(raya cina masa tu)sampai doktor tu kata mau sambut raya cina meh,
dah la org sakit doktor tu buat lawak  plak 
hehe..
 ye la dah sejam dalam level room x kuar2 gak 
dah bunyi mercun baru mau keluar
sabar je la kan..
lepas tu bahagia sangat2 sebab tunggu dia 4 tahun oo..

kenangan pahit
yg x dapat maiza lupakan ialah sewaktu anak maiza kena langgar ngan motorsikal kat depan umah,masa tu dia baru 2 tahun,punya la takut klu jadi apa-apa kat dia,rasa cam nak lempang je org yg langgar tu,tp maiza lupakan sebab kelam-kabut nak bawa anak ke hospital

untuk suami tercinta
maiza harap kita akan terus bersama mengharungi mahligai kita bersama dengan putera2
kita..
doakan kami juga...

kepada permata hati bonda..
semoga menjadi anak2 yg soleh dan mendengar kata.

nasihat maiza buat gadis,remaja dan wanita 
jagalah perasaan keluarga..jangan lah membuat perkara yg x elok dan salah tu..
maiza juga pernah muda,pernah juga memberontak 
tp jangan lah sampai memakan diri dikemudian hari..kawallah perasaan ye..
jangan menyesal dikemudian hari...
amboi macam ustazah plak hehe..
bole la..
sekadar beri nasihat ok,kita semua pernah melalui baik dan yg buruk
tp kenalah pandai mengawal diri
sekian dari maiza
terima kasih
buat abg ben bg peluang kepada maiza..
salam
~maiza~

klik saya~ klik say
a~  

13 comments:

mas.saari said...

singgah dari segmen BA
semoga menjadi ibu yang tabah dan sabar dlm mendidik anak2..

mesti penat kan jaga 3 org hero! hehehe..

dunia maiza said...

memang penat..tp x kurus2 gak ni hehe..

Mamamya said...

salam kenal dari blog ben...:) semoga kita sama2 menjadi ibu yg mithali..amin.

dunia maiza said...

salam kenal juga hehe..itu la yg terbaik yg pernah jadi kat kita hehe,,jadi IBU

Mamaleesya said...

salam kenal. Dtg dari segmen ben

http://diarialeesya.blogspot.com/

imnabila said...

hye2..
singgah dr blog abg ben..

nice blog !
follow awk ~
keep blogging tau ~ :)

~~@lyci@~~ said...

salam kenal.. singgah dr blog ben ;)

shah-kayrul said...

salam kenal...terjah dari blog ben...

siannyer..kecik2 dah kena langgar ngan moto....

pRiNCe said...

entry yg sgt bagus...
thniah ye...:)

sy ni newbiee lagi...
jom bce info mnarik tentang petua orang2 tua untuk jga kecntikan tubuh badan...laki n pmpn..:)x

.::~♥ღcik angkuh yg chumelsღ♥~::. said...

saya suka nasihat untuk si gadis tu..Insyaallah..
Gembira buat kamu..
tahniah..
salam kenalan dari saya..
chow..

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 jelajah blog;)
dtg dr blog abg ben;D
blog apisv2

Diari-Selebriti-Mama said...

singgah dari segmen BA.
slmt bknalan.nice blog!dah follow^^
masyallah takutnyer dengar kenangan pahit tu maiza..
jemput ziarah blog http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-kategori-ibu.html

rizaros said...

salam pkenalan.. datang dari blog abg ben :)
jom follow sy jgak, untuk smangat berblog n kongsi info ttg mommy..hehehe..
rizaros.blogspot.com