status terkini maiza


salam semua...
blog ini berkisah tentang kehidupan harian dan perjalanan hidup maiza,terima kasih kerana singgah disini dan membaca dengan penuh sabar ,maklum la bahasa suka hati aje hehe.
sila tinggalkan komen supaya maiza bole membalas kunjungan anda :)

geng maiza..

Tuesday, 15 March 2011

Resepi cheesy wedges..sedap,

 maiza muka makan ni..walaupun konon2 nak diet hehe..tp bila p kfc anak2 mesti nak ni so kena la belajar masak ye x..
ni maiza amik resepi kat blog je tp memang 
marvelous la rasanya..
nak beli yg skang org dok jual tu pun sedap gak tp dah ada resepi ni hentam je la buat sendiri 
jom buat sendiri
CHEESY WEDGES

BAHAN-BAHAN:
500gm frozen wedges
200gm shredded cheddar cheese "Emborg" brand-yg warna oren (boleh guna cheese slices)
1 sudu besar mentega
1 sudu besar tepung gandum
1/2 cawan (125ml) susu segar
2 sudu besar sour cream (boleh ganti dengan yogurt perisa asli)
Mayonis secukupnya untuk dihidang bersama sos ini.

CARA-CARA:
1. Goreng wedges hingga masak. Ketepikan.
2. Panaskan non-stick pan. Cairkan butter dan masukkan tepung. Gaul sebati.
3. Masukkan susu dan kacau hingga pekat .
4. Masukkan cheese dan kacau hingga cheese mencair.
5. Masukkan sour cream dan kacau sebati hingga elok kepekatannya.
6. Paipkan sos cheese dan mayonis ke atas wedges yg telah digoreng tadi.

konon nak diet ye..
x bole tahan la klu tgk resepi best2 ni kan..
sama la ngan maiza..jom geng ngan maiza 
hehe..
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2 comments:

Piasara said...

"adoiii..ko ni maiza...rajin betoi,lain kali buat lebih2 sikit bawak kat umah akak ni kita berkelah..hehehee.."

Anonymous said...

salam..jika awk mencari cheese powder mcm kfc,boleh email sy nik_biotech@yahoo.com..kualiti terbaek :)