status terkini maiza


salam semua...
blog ini berkisah tentang kehidupan harian dan perjalanan hidup maiza,terima kasih kerana singgah disini dan membaca dengan penuh sabar ,maklum la bahasa suka hati aje hehe.
sila tinggalkan komen supaya maiza bole membalas kunjungan anda :)

geng maiza..

Sunday, 10 April 2011

tutorial nak letak iklan nuffnang dalam entry

 assalamualikum..
agaknya kan minggu ni maiza ni 
gila nak buat tutorial je huhu..
xpe la kan sharing is caring
so pada sesiapa yg nak letak iklan nuffnang dalam enrty korang supaya senang 
org nak klik iklan korang tu 
jom tgk step by step maiza k

ni contoh entry maiza yg ada iklan nuffnang ni..
cara nak buat senang je..
pastikan korang ada code iklan yg korang nak letak dalam entry ok..

mula-mula p kat dashboard pastu klik setting 
dan kemudian klik formatting

 lepas tu copy n paste kan korang punya code iklan dalam pos template ok
contoh camni
pastu bole save n enjoy hehe..tgk x maiza nye iklan nuff tu..
rajin2 la tangan nak klik ye haha..

terima kasih sudi baca enrty ni 


8 comments:

NuRuL HoNeY said...

tq for a very good tips...sangat bermanfaat..

zOeY zAu YaH said...

kak..nk minta kak buat tutorial lagi boleh tak? nk minta kak buat tutorial camne nk buat stcky post dengan tutorial suggestion entry cam blog INI kak try masuk then tgk bwh sekali..bila dia buat antry dan labelkan sebagai 'mekap',otomatik kt bwh dia akn naik entry2 mekap dia yg lama sekali gambar kat bwh entry baru tu.kalau akak tgk mesti akak paham.

maiza love said...

ok nanti akak buat ye.. senang tu akak tau hehe..

zOeY zAu YaH said...

kak dah buat tp x naik apa yg saya tulis x iklan tu pun x naik haha..tggu kot nooh?

zOeY zAu YaH said...

kak..ada permintaan lagi haha melampau kan?
camne nk buat page element cak akak tu alah yg kat bawah header tu..kotak2 yg ada label 'home',chaer koew teow akak tu,'tutorial'..saya penah tgk tuto kt blog sape tah tp x paham lgsung haha..pastukan saya punya template dari blog nih gak tp takde add gadjet kat bwah header..ada kt tepi jek..camne erk? leh buat x? nk bwh eader.please...nk sgt2..

miss lyzeer said...

miss dah try, tp x bole lah..huhu

normah a.k.a noorez said...

thanx liza 4 the tutorial kalau rajin mehlah singgah blog akak

Ashjbxoxo said...

Terimah kasih daun keladi,
Tunjuk ajar yang diberi,
sangat bermanfaat & easy,
lain kali buat lagi .

hehe .. yess ! thnk u akak mnjadi jugak .. *wink* ;)