status terkini maiza


salam semua...
blog ini berkisah tentang kehidupan harian dan perjalanan hidup maiza,terima kasih kerana singgah disini dan membaca dengan penuh sabar ,maklum la bahasa suka hati aje hehe.
sila tinggalkan komen supaya maiza bole membalas kunjungan anda :)

geng maiza..

Monday, 11 April 2011

tutorial nak letak linkwithin dalam entry blog

assalamualikum..
hari ni nak buat tutorial lagi..
kali ni maiza nak buat tutorial linkwithin 
contoh benda ni ok
xtau nak panggil apa dalam bahasa melayu hehe..

wah2..
dah macam teror sangat ye..
bole la kita kan nak sharing..
so what ada aku kesah kalu korang x mo buat haha..
jom kita tengok step by step cara buat resepi ni ye..
mula-mula p kat web ni ye..


 pastu korang akan jumpa benda nih


pastu isi la maklumat email dan nama blog korang ye..
ni contoh maiza 
punyee..
bole pilih nak letak brapa story
tgk gak la korang punya lebar loyaut ok..
maiza nak letak 3 saje xmo lebih2 
hehe..
kalau  background blog korang gelap tick pada kotak kecik tu ye
kalau x xyah ler..
pas dah isi tu klik la get widget ok
nanti kuar menda alah ni plak


Cara Letak Linkwithin Dalam Blog
Klik pada install widget


Cara Letak Linkwithin Dalam Blog
pastu isi la nama blog korang ok dan
 klik save pada page element korang dan boleh lihat hasilnya.:)
okies..
Cara Letak Linkwithin Dalam Blog

selesai suda..entry tutorial ni..
benci tau nak upload gambo punya la lembab nak mampos huhu..
xpe janji bole buat haha..
nanti ada lagi maiza share lagi ye..
tata..

terima kasih sudi baca enrty ni

5 comments:

zOeY zAu YaH said...

dah buat kak..yeaaa dh jd...! akak mmg best lah..!

maiza love said...

hehe..welcome :)

Amira said...

akk, kite tag akn dlm ni http://www.dunialelakimaskulin.com/2011/04/bloglist-1-bulan-bersama.html :)

uwmaisarah said...

tengs tengs tengs for this!

msredcheesecake said...

cik maiza,
msred baru je buat ni...thanks yea for sharing...