status terkini maiza


salam semua...
blog ini berkisah tentang kehidupan harian dan perjalanan hidup maiza,terima kasih kerana singgah disini dan membaca dengan penuh sabar ,maklum la bahasa suka hati aje hehe.
sila tinggalkan komen supaya maiza bole membalas kunjungan anda :)

geng maiza..

Friday, 8 April 2011

tutorial untuk butang like fb

 assalamualikum..
hari ni maiza nak buat tutorial  untuk 
letak button like kat enrty korang

meh tgk cara-caranya ok
1. Login akaun blogger, dari dashboard > design > add a gadget > HTML javascript

2. Copy dan paste kod di bawah ke dalam ruangan HTML/javascript

<iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 280px; height: 40px;" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http://URL-ANDA.blogspot.com&layout=standard&show_faces=false&width=280&action=like&font=arial&colorscheme=light&height=40"></iframe>


note: Gantikan URL-ANDA dengan url blog anda

contoh 

<iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 280px; height: 40px;" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http://http://maizamurad.blogspot.com/ .blogspot.com&layout=standard&show_faces=false&width=280&action=like&font=arial&colorscheme=light&height=40"></iframe>
3. Save dan lihat hasilnya.:)
paham..
p/s: Apabila seseorang 'like', akan keluar di wall orang yang like tentang blog anda dan secara tidak langsung dapat meningkatkan trafik blog anda.:)
-
-
terima kasih sudi baca enrty ni

4 comments:

zOeY zAu YaH said...

eh kak,bende nih membantu dari segi trafik erk? camne? org like kat fb trus naik trafik kat blog atau camne?

maiza murad said...

ye le..bila org like enrty ni dia akan terus p kat wall dia pstu klu ada member dia plak yg kli tgk mesti la buka blog tu kan hehe..camtu la naikkan trafik

zOeY zAu YaH said...

dah try kak huhu tp saya punya pege tu dia kt tepi ja ada add gadget..so pasrah je lah ltk kt situ haha

Wayfarer said...

Pengting untuk tingkatkan traffic