status terkini maiza


salam semua...
blog ini berkisah tentang kehidupan harian dan perjalanan hidup maiza,terima kasih kerana singgah disini dan membaca dengan penuh sabar ,maklum la bahasa suka hati aje hehe.
sila tinggalkan komen supaya maiza bole membalas kunjungan anda :)

geng maiza..

Thursday, 14 July 2011

mengenali karekter seseorang dari status facebook

assalamualaikum
saje je maiza nak share ni dapat ni pun kat majalah hehe..
jom  kita tgk sapa yg kena
takut terkena batang idung sendiri plak haha..
kita main2 saja ye..
jangan la marah atau terasa

mengenali karekter seseorang melalu status facebook
 takde kerja/boring
update sampai 234589653 kali sehari
contoh
-ahh sakit kepala la..
-dahaga plak..
-nak p jamban sat..
-nak mamam.

jiwang
menggunakan bahasa-bahasa yg best2 la senang kata ,yg syiok nak dengar lah dek
hawa telinga nih hehe..
contoh
-begitu jauhnya dirimu tak akan membuat rinduku padamu pudar walau sekelumit pun..
-aduhai cinta muka mu laksana bulan
-cintaku padamu tak akan goyah walau siti nurhaliza  menciumku 
amboi-amboi..
disleksia
menghadapi kesukaran mengeja dengan betul,menggunakan huruf konsonan
dan vokal yg tunggang langgang,terbalik,kejab besar kejab kecil
contoh
-JUStin bE'aVer tU kiUT mIuT lAaa, kITER sukEeR saNGaT la 
diERrRR tu WeeHH...(penat makcik maiza weh)

sendu AKA sengal

statusnya selalu berbunyi sedih dan pilu, cam nak minta simpati pun ada sikit2 
contoh
-apasal la dia nak dengki je ngan aku ni..macam la aku ni lawa/ensem sangat
-kenapa mesti kau menduakan aku,,x cukup baik ke salama ini aku layan kau
-oh..kasihani la diriku,,dah la yatim x ensem plak tu.
mak ai sadisnya..

berlagak
mungkin tak bermaksud langsung nak berlagak tapi bila di baca bunyinya nampakcamtu
contoh
- baru balik makan ngan datin syarifah td,makan kat hotel 18 bintang
-tiket nak ke paris dah siap dibooking,,tinggal nak paking baju jew
-dinner malam td dengan datuk k dan siti nurhaliza
- baru lepas order keta BMW ,,esok dapat la tu haha..

ha..camne ada x yg terkena ..jangan mare ye..maiza suka2 je nak kongsi


terima kasih sudi baca enrty ni

1 comment:

lunia_othman said...

sy adalah slh sorg seseorg y takde kerja/boring sbb update status byk kali smpai kne sound..skrg da taubat da.hahahahaa