status terkini maiza


salam semua...
blog ini berkisah tentang kehidupan harian dan perjalanan hidup maiza,terima kasih kerana singgah disini dan membaca dengan penuh sabar ,maklum la bahasa suka hati aje hehe.
sila tinggalkan komen supaya maiza bole membalas kunjungan anda :)

geng maiza..

Wednesday, 2 May 2012

SEHARI MERAYAU MAIZA


Assalamualaikum

semalam kan cuti hari pekerja so maiza pun mai cuti ma..
ingat surirumahtangga xde cuti ke,asik kerja 24 jam,pengsan la ko..

aktiviti pertama maiza  

makan2 kat kedai Ayamas,anak2  maiza mmg suka makan kat situ,hari tu kami p makan kat kota kemuning je,sedap n selesa makan kat situ,x ramai org.x sangka rupanya skang ni Ayamas pun dah buat penghantaran ke rumah2 ye.-nampak sungguh ketinggalan zaman haha..
meh tgk gambar2 kat situ ye
Alif mmg suka makan nasi ayam kat sini.beli set b, ayam prime rose honey.hmm sedapnya


Lepas makan dia baring n hisap botol,alahai anak mak nih,dah 4 tahun masih mau botol meh?

saje2 je amik gambar  kaler hitam putih ni konon zaman dolu2 la hahaha

                            

 macam biasa mak pun nak amik juga dengan hani nih..ala comelnya anak mak neh! tgk pipi pun kena cium ngan nyamuk huhu
















aktiviti kedua maiza
 lepas p makan2 tu kami p ke Pusat sains negara plak,punya la set kat gps tu,sekali sudah silap la,p letak petronas science centre,kompom2 la p kat klcc tu kan haha,,
lepas tu la adik maiza x dpat,kol plak tunang dia dia kata kat bukit kiara,
 ,lepas tu kol adik ipar lagi 1 ,minta dia bg koordinat,, dapat ..tp lupa camne cara nak letak kat gps haha,,hampeh tol la masa tu,mmg dah bengang je ,cakap sikit pun rasa cam nak lempang org je,ye la kan dah la sesat xtau mana arah nak tuju,wah dah macam lagu plak,lepas tu taip je kat gps tu n taip bukit kiara.akhirnya jumpa jugak ,tp yg sakit hati tu berapa kali salah jalan n terpaksa patah balik,dah sampai tempat tu  plak rupanya tutup pukul 5 ,adoiyai,,,dah la sampai kul 4.30 baik la xyah masuk geram je,tp en hubby turun p kat situ tanya harga tiket n dia bg masuk free tp suruh kuar balik kul 5 ,,hehe dapat jugak masuk akhirnya,lepas ni klu nak p pagi2
n pengajaran paling utama,nak p mana2 klu xtau jalan set gps kat umah dulu.kwang3x
meh kita layan gambar dalam ni,amik secara kelam kelibut sebab nak cepat hehe








 gambar last kat dalam ni sebab da kena halau suruh keluar,dia x cakap banyak terus tutup lampu je,,sungguh berhemah pekerja kat sini hehe..x payah marah2 kan tutup je lampu org mmg akan terpaksa keluar la hahaa..




 gambar ni amik kat luar tu.anak suka betul siap siram2 ikan tu,tgk ikan tu berenang kat hujung je,,takut agaknya tgk tangan2 'monster2' kot hehe







 Aktiviti ketiga maiza
 lepas pegi pusat sains negara kami p kat The Mines plak, saje je nak jalan2 kat situ,en hubby nak ajak tgk ikan kat sungai dalam shopping mall tu hehe,,tp ikan dapat tgk sekejab je,
jalan2 p p cari makanan,makan sizzling dan claypot rice je la,yg tu je paling cepat dan pantas,nak balik cepat dah malam,kan esok sekolah hehe..
lepas tu bila keluar plak ternampak la autoshow kat luar bangunan tu,apa lagi en hubby pun p la cari parking kat luar,maiza dok dalam kereta je,dia turun amik gambar,hujan da..malas nk join lagipun dah penat sangat
meh tgk gambar2 ye




                        last sekali nak bg gambar alif yg HOT N SEXY  nih..layan je la,..adoi.



terima kasih sudi baca enrty ni

No comments: