status terkini maiza


salam semua...
blog ini berkisah tentang kehidupan harian dan perjalanan hidup maiza,terima kasih kerana singgah disini dan membaca dengan penuh sabar ,maklum la bahasa suka hati aje hehe.
sila tinggalkan komen supaya maiza bole membalas kunjungan anda :)

geng maiza..

Friday, 7 September 2012

Selamat hari raya dari maiza sekeluarga-ala..raya kan sebulan haha

 Assalamualaikum..
SELAMAT HARI RAYA..
BOOM bomm boom
bunyi mercun.buat bunyi je la.kan xleh main
nt kena tangkap dengan pak polisi nt haha
 lambat betul baru nak update blog
hampeh betul kan? xdak masa la
xpe la raya kan sebulan
hehe

Raya tahun ni memang meriah,walau kurang sorang ahli keluarga ,hmm mmg rindu sangat kat dia
tp hidup mesti diteruskan 
nt akan berjumpa juga

malam raya tu,dari petang sampai ke malam masak  lah kejanya
rebus ketupat segera aje,yg Ori xdak.daun x sempat beli haha
kesian laki ai tau.kempunan katanya
ala darling nt kita p raya kita bedal lah kat umah org haha
menu pagi raya.
masak lodeh
kuah kacang
nasi impit
rendang ayam  
ayam masak merah-paling cepat habis sebab sedap :p

awal2 suami dh pesan jgn tido lmbat pukul 12 stop masak,tinggal je.masuk tido nt pagi raya 
muka ngantuk sapa susah 
ahkak jugak an?? haha
so malam tu cuma sempat rebus nasi impit,goreng ayam n masak kuah kacang aje.
esoknya bangun pagi2 kasi settle rendang,ayam masak merah n kuah lodeh
fuhh!!
 siap masak kena jahit baju raya anak plak
tangan panjang sangat..
sungguh SUPER MAK lah woi
tahun ni semua rumah sedara pegi tau,sebelah asben just p 
rumah makcik dia je la
sempat jugak dia melayan power kite kat atas bendang sekincan tu
seronok betul tgk anak2 buah, semua dah besar2
itu menandakan yg mak usu diorang dah makin TUA
eh matang la..haha

Lepas beraya kat rumah makcik asben,kami p balik kg plak
kampung mana,mesti la kampung puan maiza
kat Bagan serai perak 
TERBAEK la tahun ni sebab semua rumah dapat pegi
cuma yg x bestnya
hujan bila petang,pagi2 nak jalan camne la
klu dah sembang sampai kul 2 pagi camna la nak bangun awal kan,klu bangun pun just sembahyang subuh pastu sambung berdengkor balik lah
selain keja makan,kita bobom beramai-ramai la

konon2 nak p jalan2 kat pulau pinang,nak makan rojak pasemboq kat sana
tp hampeh la,klu petang dah hujan apa lg layan tido lagi, xpun bersembang bergosip-gosip lah kejanya
seminggu dok kat kampung 
tersangat-sangat lah seronok.sampai x ingat nak balik
bila balik rumah hadoiiiiiiyaiiii
rasa nak pengsan tgk
baju banyaknya nak kemas,huaaaa
apa2 pun selamat hari raya maaf zahir dan batin dari 
maiza sekeluarga 
muah..
 nak layan gambar meh ler tgk sini









 dah la tu..malas nak upload gambar banyak
tata
^__^

terima kasih sudi baca enrty ni

No comments: