status terkini maiza


salam semua...
blog ini berkisah tentang kehidupan harian dan perjalanan hidup maiza,terima kasih kerana singgah disini dan membaca dengan penuh sabar ,maklum la bahasa suka hati aje hehe.
sila tinggalkan komen supaya maiza bole membalas kunjungan anda :)

geng maiza..

Wednesday, 6 March 2013

kelas belajar memasak char koay teow by maizalove


Assalamualaikum..
saya menjual pati kicap char koay teow dan saya mengadakan kelas mengajar memasak char koay teow.
kicap saya akan sediakan dan anda hanya perlu membawa bahan2 char koay teow sahaja

kelas hanya akan di adakan setiap hari sabtu sahaja.bayaran untuk kelas adalah RM50 sahaja.paling termurah di pasaran.





Bahan2 yg harus di bawa
-kueh tiew
-udang dan kerang
-kucai dah taugeh
-telur
-minyak masak
-sambal tumis maiza

resepi sambal cili char koay teow maiza
100g cili kering }
3 biji bawang besar } blander
5 ulas bawang putih }
asam jawa+sikit air
gula merah }secukup rasa
gula putih }secukup rasa
garam secukup rasa
p/s -kalau suka belacan boleh tambah belacan ye(bakar dulu)

cara2
masuk minyak masak dalam kuali dan tumis cili dan bawang tadi,masak sampai naik minyak
kemudian masukan asam jawa,gula merah dan gula putih dan garam secukup rasa
(boleh guna untuk masak char koay teow)

terhad 3-5 orang. setiap hari sabtu sahaja.
tawaran sah sehingga diberi tarikh tutup

nak belajar sampai naik api camnih pun bole,hehee..
 


berminat boleh PM saya di inbox atau whatsapp atau call -0133635670 atau boleh email maiza6666@yahoo.com

TQ 

terima kasih sudi baca enrty ni

4 comments:

Wanie Amirah said...

waahhh..bestnye klu dpt join..hehe..;)

Maiza Murad said...

hehe..x dpat join xpe..share dgn kawan2 ye ;)

Anonymous said...

ada lagi ker ni..

untuk kaum hawa jer ker?

Makan dan cuba. said...

Kaum Adam bagaimana pula,lokasinya dimana ye?