status terkini maiza


salam semua...
blog ini berkisah tentang kehidupan harian dan perjalanan hidup maiza,terima kasih kerana singgah disini dan membaca dengan penuh sabar ,maklum la bahasa suka hati aje hehe.
sila tinggalkan komen supaya maiza bole membalas kunjungan anda :)

geng maiza..

Wednesday, 4 May 2011

bergoyang dangdut dalam kereta

 assalamualaikum..
hai geng..
lama maiza x keudara ..
cewah..
cam dj radio lak..
agak2 kalu maiza jadi dj ok ke..
suara bole la..xde la sedap sangat..

ok la nak ceciter sikit ni..
nak tau kenapa maiza buat tajuk kali ni 
so lain macam..
baca sampai habis ye..

cerita nya bermula begini....
  masa cuti sekolah hari ahad tu lepak kat
pantai morib
cam biasa la main layang2 ngan asben tercinta
dan pakcik maiza
dan abg azmi

pakcik maiza lak 
tetiba dia kata dia baru perasan yg lesen memandu dia
dah mati dari bulan 3
memang dia x perasan la tu..hehe

lepas je main layang2 tu..
tetiba je kami buat plan koboi..
memang koboi la nak tau pasal apa??
tetiba je bole nak p melaka,,
so suami maiza pun tanya maiza,
mai nak p tak??
maiza lak ..
dengan muka selamba badak kata jom je la hehe..
sehelai sepinggang je plak tu..
memang xde plan nak ke tempat lain..

so dengan kepantasan maksima kami pun 
blah dari pantai morib tu.
memang koboi kan?
pakcik maiza x ikut lesen x dak hehe..
sampai  Port dickson
kami lepak makan,lepak la dalam setengah jam
pastu teruskan perjalanan balik
sampai ke melaka kul 12 malam beb..
lama gila dalam kereta..
sakit pinggang tau.walau maiza cuma dok kat sebelah driver hehe..

sampai je melaka kami pun cari la hotel nak 
titon
boleh lak semua hotel full house
so dengan muka cam kucing nak beranak bengkek
maiza,suami n anak2
tidur la dalam kereta kat 
pantai klebang tu

masa kami tidur tu tetiba je hujan..
dah la ribut..so malam tu kami tidur dalam kereta..
memang berdangdut la dalam kereta..
mana tak nya..
angin ribut kuat tu..
kira tawakal la..
terpaksa redah la ,,abih tu nak tidur kat mana lagi kan..
tetiba maiza terpikir lak..
camne la kan kalu tetiba kami tidur tu ribut tu tolak kereta kami dan tergolek 
minta jauhkan la ye...

pasal dangdut dalam kereta tu plak
ye la mana x dangdutnya..kereta maiza sepanjang kami tidur tu 
bergoyang-goyang..
kena tiup angin la..
jangan la ingat lain lak hehe..
:P

tp yg x puas hati tu kan..
maiza punya kamera abih bateri..
nak cas xde tempat huhu
T__T
memang bengkek gila la..


xpe..nanti balas dendam..p la lagi 
ke melaka 
betul tak??
hehe..
gambar kat morib je yg ada..
tu pun nanti la maiza upload ye..
belum resize gambar lagi..
besar sangat hehe..susah nak upload..
ok la
bye..
salam 
~maiza~
 
terima kasih sudi baca enrty ni

2 comments:

zOeY zAu YaH said...

amoih kak..lamanya mghilang..rupanya berdangdut kt dlm keta haha...tinginnya nk gi melaka.

maiza love said...

hehe..pegi la ,nanti honeymoon kat sana je,,,kat sana best barang xde mahal