status terkini maiza


salam semua...
blog ini berkisah tentang kehidupan harian dan perjalanan hidup maiza,terima kasih kerana singgah disini dan membaca dengan penuh sabar ,maklum la bahasa suka hati aje hehe.
sila tinggalkan komen supaya maiza bole membalas kunjungan anda :)

geng maiza..

Sunday, 22 May 2011

ku terjumpa kongkang..hebat tak hehe..

 assalamualaikum..
hari ni maiza penat sesangat la..sorang2 je mengemas umah kat klang tu..angkat almari,pasang katil,letak tkar getah,basuh bilik air,sapu sampah ,cuci pinggan mangkuk 1 almari..hish byk lak ye..
ni la rupa kongkang ye..bg yg x kenal tu,,nama omputih lak slow lori..wah nama nya memang sesuai ngan binantang ni punya la slow n lembab n comel hehe

memang byk la..ingat maiza main2 ke..xde makna nya la.
masa balik lak maiza jumpa binatang pelik kat jalan,,terkedek-kedek melintas jalan,,maiza pun tunggu la dia melintas,,punya la terhegeh-hegeh..mula2 maiza ingat biawak,rupa-rupanya anak kongkang..punya la slow dia melintas..kesian dia..agaknya sesat kot..

maiza pun tunggu la sampai melintas seberang jalan..dia dok je kat atas divider tengah2 plak..adoi sabar je la..maiza siap parking kat tepi jalan tu nak tgk ..punya la comel,rasa cam nak bawak balik je..kongkang tu plak siap bole tgk je maiza..pastu nak lintas balik ke arah maiza..mak ai..takut lak..mana tau kena gigit,abih la maiza hehe..masa nak lintas tu ada lak keta kancil putih lalu terus kongkang tu p balik ke arah divider..klu la kena langgar...manyak sedih oo..

pas dah tunggu lebihkurang 5 minit kat situ maiza tengok kongkang tu asik la mundar -mandir kat situ je..agaknya dia tunggu mama dia kot..x pun tunggu awek ke ..last2 maiza pun terus blah dari situ..takut lak lama2 kat situ..dah malam wei..
kang ada lak antu mengirai kat depan mata nih..mau demam 51 hari..sapa nak jawap..
ok la sekian dah habis citer maiza yg x sudah2 ni,..tata
jumpa lagi..

terima kasih sudi baca enrty ni

5 comments:

Munirah said...

baru first time dengar nama kongkang. haha

maiza love said...

Munirah ;-hehe..akak plak baru firstime jumpa kongkang..so kita sama la hehe..

zOeY zAu YaH said...

kongkang tu comel! tp takutlah haha

laUt DaN pAnTaI said...

comelnye.... nk satu.. ^_______^

maiza love said...

laUt DaN pAnTaI;- nak satu ye..kena la tangkap kat pulau indah ni banyak hehe..jom kita p tangkap beramai-ramai hehe..