status terkini maiza


salam semua...
blog ini berkisah tentang kehidupan harian dan perjalanan hidup maiza,terima kasih kerana singgah disini dan membaca dengan penuh sabar ,maklum la bahasa suka hati aje hehe.
sila tinggalkan komen supaya maiza bole membalas kunjungan anda :)

geng maiza..

Monday, 6 June 2011

main layang-layang lagi

 assalamualaikum..hai geng..lama x menepek entry hehe,,saje je..penyakit M sudah menjengah,,maklum la cuti sekolah kan,so maiza nak gak bercuti-cuti,,melenggang kangkung xde buat apa2 hehe,,tipu je..bz la,,sibuk sangat menguruskan umah maiza yg x penuh-penuh tu haha..maklum la sewa bilik kan,org datang tgk je,,tepon je pastu kata nak,,tetiba call balik kata x jadi..hampeh betul la..bila kita dah bg kat org lain call plak kata napa bg kat org lain kak..lor u sudah kata xmo kan ,x jadi napa tetiba nak sound2 lak nih..ngok-ngek la..

ok maiza nak tunjuk gambar aktiviti maiza minggu ni..bila suami xde keja ni la keja dia..yg maiza plak kan PA en asben kan..  so kena la amik gambo kan hehe,,xyah la kutuk2 lak sebab maiza pernah  dengar la yg ada org kutuk orang sekarang dah jadi trend nak  beli kamera dlsr tuh,,boleh plak kata bila ada kamera terus diangkat membahasakan diri photografer plak,,u jales ke?? org belikan so amik la gambar kan..hangin la satu badan nih..xde lak maiza nak membahasakan diri sebagai photografer kan,,tp bole la nak panggil jurukamera perasan baik punyee..hehe..lantak la kan,,wa sudah ada kemera wa amik la gambar lu dengki apsal
jom layan gambar ini!!! hehe,,marah sikit nih..

anak maiza suka sangat main beskal nih,ntah apa nama sebanarnya pun maiza xtau hehe..ada 3 weh,,semua nak boleh pengsan oo nasib anak 3 jew hehe
oh anak2 mama buat apa tuh..skodeng longkang ye..ada apa dala longkang tu hehe..

panas la abah..tp pakai payung ni rimas la,,

budak ini suka buat muka macam nih..muka bengkek namanya..

abg azim cepat la tarik tali..dah penat pegang nih ..

lambat la,,tgk jab la tali sangkut ke??
mama xde keja lain selain amik gambar makan aiskrim adalah kesukaan hehe..sedap tau rm1 jew

main layang2 kat pantai acheh lak sebab xde angin kat laguna hehe..
mai amik gambar abg main layang2 tau
amik lagi..
layang2 kecik tu ikat kat atas layang2 besar tu..so dia ikut je p mana2 pun haha..
dalam byk2 gambar maiza suka sangat yg ni..alngkah bagus nya kalau maiza ada kat sebelah ..hmm

ok la..yang tu je gambar setakat ini ye anak2 hehe..len kali mama maiza amik lagi ye..dah..
terima kasih sudi baca enrty ni

3 comments:

zOeY zAu YaH said...

kak suka aiskrim leh geng dgn saya..suka sgt2 tau haha

zOeY zAu YaH said...

kak..bz ke? takde entry baru ke? rinduu..hehe

Zura said...

best main layang2 tp bengang je kalau xnaik..