status terkini maiza


salam semua...
blog ini berkisah tentang kehidupan harian dan perjalanan hidup maiza,terima kasih kerana singgah disini dan membaca dengan penuh sabar ,maklum la bahasa suka hati aje hehe.
sila tinggalkan komen supaya maiza bole membalas kunjungan anda :)

geng maiza..

Tuesday, 27 March 2012

bubur nasi (resepi campak2 aje)

 Assalamualaikum..
hari ni menu maiza macam menu org sakit aje,tp sedap la pulak
pagi2 buka komputer n skodeng2 gambar2 kat google n nampak la gambar bubur nasi
terus rasa teringin nak masak n makan bubur
dah lama sangat x buat bubur nasi
selalunya buat time sakit2 n x lalu makan je 
ni kes x lalu makan nasi n lauk2 la ni

resepi mmg xde yg khusus,, 
maiza ni mmg suka guna bahan apa je yg ada,jumpa bawang goreng n daun sup 
yg nak layu pun hentam je la,janji ada 
masuk beras,air,perencah ayam,daun sup n bawang goreng
dan bia dalam periuk nasi,
bia sampai masak 
lauk sampingan plak
telur rebus
ikan bilis goreng
ayam goreng tumis ngan kicap
siap
jom layan
 
memang MARBELOUS la makan dengan lauk2 sampingan nih
anak2 makan sampai licin,
siap ulang makan 2 .3 kali lagi,
kang balik sekolah kompom2 la yg si Hazim tu tanya mama bubur ada lagi x
hehe
mama plak dengan selambanya akan menjawap
dah habis sayang
esok mama buat lagi ye..
huh!!
hari2 mau ka??

terima kasih sudi baca enrty ni

2 comments:

~mi + ny~ said...

terus rasa nk buat bubur harini..tapi yang simple2 je..then nak tambah lauk beli kat bazar ramadhan je..bukak puasa bubur ngn ayam bakar syok jugak ni,hehe..thanks for sharing the recipe! selamat berbuka :)

Maiza Murad said...

Salam..sorry lmbat reply komen ni.dah jrg dapat buka blog.hehe. .sharing is caring..happy sgt bila ada org yg suka resepi campak2 ni..bubur sempoi pun ada peminat ye..Alhamdulillah.. ;)