status terkini maiza


salam semua...
blog ini berkisah tentang kehidupan harian dan perjalanan hidup maiza,terima kasih kerana singgah disini dan membaca dengan penuh sabar ,maklum la bahasa suka hati aje hehe.
sila tinggalkan komen supaya maiza bole membalas kunjungan anda :)

geng maiza..

Sunday, 24 June 2012

Selamat pengantin baru Amin n Raihana-adik maiza nikah-part 3

 Assalamualaikum...
hari ni ada masa nak update blog lagi,
nak cerita part 3 plak, amboi banyak betul part adaik maiza kawen kan,
masa kenduri kat umah abah ni,maiza ditugaskan
untuk memasak lauk pengantin,
adoiyaiii...tertiba je jadi tukang masak,
nasib la pandai masak,klu x hampeh la,n nak bgtau jugak tq kat adik ipar saya 
nur adwiyah n suami saya tercinta sebab menolong
masak bersama-sama
berpeluh tau kat dapur,
mandi n siap lambat,pengantin dah nak sampai baru dapat mandi
n bersiap.tp xpe la demi adik tersayang,,akak masak jugak sedap2 untuk ko yeh.. 
hehe..
so sebelum datang maiza mmg dah siapkan list menu
apa nak masak hari tu
maiza masak 
-ikan siakap 3 rasa-
-ayam tergolek rempah kari-
(panggil tergolek sebb ayamnya mai belah 2 xde la jadi ayam golek dah haha)
-udang perasa kari -
cucuk dengan lidi pastu goreng pun sodap
dengan 
-air coktail buah-

masa kenduri tu mmg kelam kabut la
mmg gambar maiza kurang di sana.banyak gambar sapa2 je ntah
xpe la janji dah selamat,
lepas kenduri mmg rasa cam nak pengsan tau dak,
penat gila nasib baik la baby tido dalam buai elektrik tu
senang nak jaga
hokei mari lah kita layan gambar plak ye..
penat gak menaip nih
jom jom

tuan tanah muka bolat,x sesuai la pakai tudung camni kan,nampak macam makcik2 je haha

inilah hasil2 lauk pauk yg maiza ,adik ipar n suami masak,penat x hinggat korang tau x

adik kecik dalam family maiza,dah besar dah,x lama lagi nak kawen jugak sob bob T__T

tgk tu pengantin makan dengan lahapnya haha

cam biasa mak pengantin pun nak enterprame haha

hani sudah demam plak haritu,nasib baik x meragam,klu x mmg x siap la lauk2



maktam maiza n anaknya nak ngorat,silakan klu nak kna ngan paktam maiza yg garang itu haha

maiza dah penat la,,moh kita bobom,,

selamat pengantin baru kepada adik maiza semoga bahagia hingga akhir hayat :)

ok sudah cukup sudah
cukup sampai disini sahaja..
aku dah penat dah menaip,,
tata
muah
^__^
terima kasih sudi baca enrty ni

No comments: